bvop Közadatkereső aqap2120    iso9001

Ipoly Cipőgyár Kft.
Székhely: 2660 Balassagyarmat,
Madách u. 2.
Adószám: 11203362-2-51
Cégjegyzékszám: 12-09-001968

Bemutatkozás

Az Ipoly Cipőgyár Kft. központi telephelye Nógrád megyében Budapesttől mintegy 70 km-re lévő balassagyarmati határvárosban van, és szimbiózisban működik a Balassagyarmati Fegyház és Börtönnel. Fióktelepe Egerben a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben található.

A cég jogelődje 1954-ben alakult, fő profilja kezdetektől fogva a lábbeligyártás . Az 1993. év végéig állami vállalat, majd 1994. január 1-jétől százszázalékos állami tulajdonú gazdasági társaság, önálló jogi személy, amelynek elsődleges feladata a fogvatartottak mind teljesebb, ugyanakkor eredményes foglalkoztatása.

Jelenleg a vállalkozás termékszerkezetét, nagyságrendjét, tulajdonformáját egységben tekintve piacvezető a hazai cipőiparban.

Az Ipoly Cipőgyár Kft. 1997. évtől az ISO Minőségirányítási rendszer szerint dolgozik. 

2012. évben a cég teljesítette az AQAP 2120 követelményeinek megfelelő minőségirányítási rendszer auditját is. 

A humánerőforrást tekintve több cipőipari felső- és középfokú végzettségű munkatárssal rendelkezik. Kiemelt figyelmet fordít a fogva tartottak rendszeres szakirányú képzésére. A nagy szakértelmet igénylő és bonyolult felsőrészek gyártására, illetve a speciális és nagyértékű termelőberendezések kezelésére munkaviszonyban állókat is foglalkoztat a cég, amellyel a térség egyik jelentős munkáltatója.

A társaságnál döntően korszerű poliuretán direktfröccsöntött technológiával – DESMA típusú gépen – gyártott munkavédelmi, egyen- és formalábbelik készülnek. A kollekcióból kiemelkedik a hazai rendvédelmi szerveknél rendszerbe állított poliuretán-gumi talpszerkezetű szolgálati bakancs és a poliuretán-termoplasztikus poliuretán talpú szolgálati félcipő. A termékskálán találhatók ragasztott eljárással előállított klumpák, vászoncipők és speciális papucsok. A modellek döntő része munkavédelmi előírások szerinti minősítéssel rendelkezik. A több mint 70 féle termék között acél orrmerevítős, acél talplemezes, áramütés ellen védő és ESD termékcsalád is szerepel. A társaság bőrtermék és minősített munkavédelmi kesztyűk gyártásával is foglalkozik.

Az Ipoly Cipőgyár Kft. több mint 60 rendszeres, számottevő forgalmat biztosító üzleti partnerrel áll kapcsolatban. Mindezekkel együtt nyitott a további partner bővítésre belföldön és külföldön egyaránt.

www.ipolycipo.hu