bvop Közadatkereső aqap2120    iso9001

Ipoly Cipőgyár Kft.
Székhely: 2660 Balassagyarmat,
Madách u. 2.
Adószám: 11203362-2-51
Cégjegyzékszám: 12-09-001968

TÁMOP 6.1.2 - 11/1 – 2012-0160.

TÁMOP 6.1.2 - 11/1 – 2012-0160.

Pályázat címe: Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok az Ipoly Cipőgyár Termelő és Szolgáltató Kft-nél

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 9.461.484,- Ft.

Kivitelezés ideje: 2012. október 01. – 2013. július 29.

Támogatói Okirat kelte: 2012. október 25.

A Projekt célja:

A társaság vezetése kiemelt feladatának tekinti, hogy dolgozói egészségesek és kiegyensúlyozottak legyenek testileg és lelkileg egyaránt. Ennek érdekében történik - többek között - jelen projekt megvalósítása is. A projekt során előadások, csoportfoglalkozások, egészségnapok és egészségügyi szűrések keretein belül az egészséges életmód, a helyes táplálkozás, a káros szenvedélyek hatásai és a stressz témakörével ismerkedhetnek a dolgozók.

A Projekt helyzete, eseményei:

1.    A rendezvények szervezésére, lebonyolítására árajánlatokat kértünk, melyek értékelése után szerződést kötöttünk a nyertes pályázóval.

2.    A pályázatban tervezett menedzsment-, sport- és egészségügyi eszközök beszerzéséhez ajánlatokat kértünk, majd azok értékelése után, a nyertes pályázóktól beszerzésre kerültek a szükséges eszközök.

3.    Árajánlatokat kértünk a kötelező disszeminációs tevékenység lebonyolítására, majd szerződést kötöttünk a nyertes ajánlattevővel. A disszeminációs feladatok teljesítése folyamatos.

4.    Elkészült a társaság egészségterve.

5.    Megkezdődött az eseménytervben meghatározott előadások, csoportfoglalkozások végrehajtása.
Az előadások a stresszkezelés, az egészségmegőrzés és –fejlesztés, az egészséges táplálkozás és energiaegyensúly megőrzése, a drog és túlzott alkoholfogyasztás megelőzésének módszerei, a dohányzás megelőzése és a dohányzásról való leszokás módszerei témakörében kerülnek megrendezésre.
A csoportfoglalkozások pedig a stressz kezelésének, megelőzésének témakörét dolgozzák fel.

6.    Egészségügyi szűrésre került sor, melynek során a dolgozók képet kaptak általános egészségügyi állapotukról az elvégzett testtömeg, vérnyomás vércukor, stb. vizsgálatok által.
7.    Két alkalommal egészségnapot szerveztünk a dolgozók széles körének bevonásával a társaság nyírjesi közösségi táborában, ahol gyógytornász közreműködésével gerinc- és keringésjavító tornát végeztünk, előadás hangzott el az egészséges táplálkozás témakörében, a rendezvények ideje alatt többféle sportolási lehetőséget (ping-pong, kosárlabda, lengőteke, foci) biztosítottunk a jelenlévőknek és egy helyi étterem bevonásával kifejezetten egészséges ételek kóstolására nyílt lehetőség.

8.    A projekt programjainak befejeződését követően megkezdtük a pénzügyi elszámolásokat. A tervezett két elszámolásból az első már elfogadásra került.

9.    Befejeződött a projekt teljes körű pénzügyi elszámolása, elfogadásra került a záró beszámoló.