Kéklámpás nap

A Nógrád megyei rendvédelmi szervek, valamint társ és együttműködő szervezeteik 2018. szeptember 5-én tartották meg a "Kéklámpás Napot", Balassagyarmaton.

A város iskolái által szervezett „Szeptembriós”-ra rácsatlakozó rendezvényen - ahogy az elnevezéséből is adódik - elsősorban a megkülönböztető jelzést használók vettek részt. A Balassagyarmati Rendőrkapitányság és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya és Közlekedésrendészeti Osztálya mellett jelen volt a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Balassagyarmati Fegyház és Börtön, az Ipoly Cipőgyár Kft., a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága, valamint a MH Hadkiegészítő Felkészítő és Kiképző Parancsnokság 12. Előkészítő Részlege és a MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda is. Ugyancsak képviselte magát a rendezvényen a Nógrád Megyei és a Balassagyarmati Önkormányzat, illetve a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság is.

A rendezvény egyik legfontosabb célja az volt, hogy a szervezetek bemutassák tevékenységüket, úgy, hogy közben a diákok sok hasznos információt kaptak és megtanulhatták mik a helyes és helytelen viselkedési módok bizonyos helyzetekben.

Tudj meg többet!