Rólunk

Az Ipoly Cipőgyár Kft. nemcsak Magyarország egyetlen hazai tulajdonban lévő munkalábbeliket gyártó gazdasági társasága, de egyben a Balassagyarmati Fegyház és Börtön komplexum integráns része is.

Ezen a képen cipőnket viseli egy ezermester

Bár cipőgyárunk elsősorban (de nem kizárólag) fogvatartottakat foglalkoztat, egyben korszerű, a piaci viszonyok között érvényesülő, állami tulajdonú vállalkozás is. Üzemünkben a legkülönbözőbb szakmák számára készítünk munkavédelmi és formalábbeliket, melyek kivétel nélkül megfelelnek a mindenkori munkavédelmi előírásoknak.

A nálunk készülő, évente csaknem 150 ezer pár cipő sok szempontból nagyon hasznos:

  • Képes kiszolgálni több állami tulajdonban lévő társaság és szerv speciális lábbeli igényeit, egyebek között a fogvatartottak és a rendvédelmi szervek formalábbeli szükségletét is, de rendszeresen szállítunk a MÁV Szolgáltató Központ Zrt., a GYSEV Zrt. és a Magyar Posta Zrt. részére is.
  • Nagy segítséget jelent a fogvatartottak visszailleszkedésében a szabadulásuk után, munkaképességük megteremtésében és megőrzésében. Társaságunknak köszönhetően szakmát, szaktanfolyamot végezhetnek, új szemlélettel kerülnek vissza a társadalomba, és ezzel lényegesen csökken a visszaesés esélye.

Balassagyarmati egységünk mellett a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, Egerben, valamint Almáskamaráson és Tiszalökön fióktelepeket üzemeltetünk, ahol a lábbelik mellett munkavédelmi kesztyűk, övek, tokok és más bőráruk is készülnek.

A weboldal sütiket használ a honlap működtetése, használatának megkönnyítése érdekében. Bővebb információt a Sütikezelési Tájékoztatóban talál.
Tudj meg többet!